Editia numar trei AMURAL – Festival Vizual Dupa Ziduri

In zilele noastre comunicarea este predominant vizuala. Lumea se transforma intr-o colectie de ecrane luminoase, iar mesajul se prezinta sub forma de imagine sau animatie.

Depinde de noi cum construim aceasta lume. Misiunea AMURAL este sa faca educatie vizuala, sa promoveze frumosul, sa ajute o societate sa isi gaseasca sensul.

Clasandu-se inca din primii doi ani de la organizare ca fiind unul dintre cele mai inteligente evenimente culturale si de timp liber din Romania, festivalul imbina creativitatea si tehnologia, orasul si natura, arta si entertainmentul intr-un adevarat centru cultural in aer liber.

Conceptul editiei cu numarul trei vine sa uneasca extremele festivalului. Dupa principiul 1 plus 1 fac 3, AMURAL celebreaza lucrurile diametral opuse, insa aduse impreuna:
Minte + inima, natura + oras, istorie + tehnologie, arta + entertainment.

Festivalul se adreseaza atat unui public tinta format din creativi, artisti si trendsetteri dar si oamenilor dornici de cunoastere.

Ce ofera AMURAL?

• Ilustratie – Cea mai mare dintre expozitiile AMURAL, este cea de ilustratie, ce ocupa 3 etaje din masivul Turn Alb, unde sunt prezentati 30 de ilustratori si 200 de lucrari.
Artisti: Wasted Rita, Lea Rasovszky , Sorina Vaselina .

• Sculptura – Decorurile si scenele vor reprezenta lucrari de arta in sine. La festival sunt invitati scenografi si sculptori implicati in constructia celor mai creative festivaluri de la noi.

• Performance – Artele performative nu sunt uitate, anul acesta pentru prima data in cadrul festivalului, vom avea reprezentatii ale unei piese de teatru si dans contemporan, ambele insotite de proiectii.
Artisti: Teatru: iHamlet ( Bucuresti), Dans – Trupa Szigligeti ( Oradea)

• Visual Poetry – Poezia si-a facut loc la AMURAL inca de la prima editie, demonstrand inca o data versatilitatea. Aici vor fi prezenti poetii vii ai zilei de azi iar prezentarea s-a facut intr-un mod cu totul si cu totul deosebit, folosindu-se si latura vizuala – poezia ca performance, un mix poetic, muzical si vizual.

• Pictura – Anul trecut s-a adus o noua expresie artistica la AMURAL, pictura.
Brasovul s-a intalnit prima data la festival cu lucrarile a doi pictori cu o viziune indrazneata si autentica, aducand un interes deosebit.

• Muzica – Cel mai vizitat loc din Brasov va fi festivalul AMURAL, care va avea loc in primele nopti din septembrie fiind asteptate concerte ale orasului. Artistii din acest an au reusit sa gaseasca echilibrul perfect intre vizual si muzical, astfel publicul bucurandu-se de experienta senzoriala completa.
• Design graphic – Expozitia de design graphic de la Poarta Ecaterina a fost dedicate anul trecut lui Radu Manelici

Avand evenimente culturale diversificate, aceasta editie a festivalului, promite sa surprinda, iar echipa AMBIENT sustine arta in toate formele ei.

Leave Comment