Paştele la români şi Legenda Iepuraşului!

Ambient Residence va invita sa petreceți Sfintele Sărbători Pascale la Brașov, alături de cei dragi, intr-un cadru familial. Vom pregăti cu drag bucatele tradiționale de care va veți putea bucura in restaurantul Hotelului Ambient in așteptarea venirii Iepurașului.

Oferta de Paste

• pranz sau cina traditionala in data de 16.04.2017, in Restaurantul Hotelului Ambient(exista meniu care contine carne de miel, carne de   vita sau meniu vegetarian)
• acces internet in cameră si wireless in spaţiile publice
• beneficii aditionale furnizate de partenerii nostri prin Ambient Exclusive

Mai multe detalii

Cu o antichitate de mii de ani, Pastele este pentru creștini una dintre cele mai importante sărbători. Pastele la romani, unește familia si este un motiv de bucurie si veselie, pentru învierea lui Isus Hristos a înviat si pentru ca păcatele noastre au fost iertate si începem un nou ciclu al vieții.

Preparatele de Paşti care, în general, nu lipsesc de pe masă sunt ouăle roşii, drobul de miel, pasca şi cozonacul. Ouăle se vopsesc în Joia Mare.

In Duminica Paștelui, tradiția este ca oamenii sa se îmbrace cu haine noi si înseamnă înnoirea trupului si a sufletului, si de a merge la slujba de Paste. În dimineața acestei zile sfinte, se pune intr-un ibric apa rece, un ou si un ban de argint si oamenii se spală cu aceasta apa pe fata pentru a fi roșu in obraji ca oul, pentru a fi tari ca banul si pentru a avea belșug. Tot in aceasta zi vine si iepurașul, așteptat cu nerăbdare de copii, care aduce multe cadouri si bucurie.

Există însă câteva locuri unde iepurașul este înlocuit de alte animale. În Elveţia, de exemplu, cucii aduc ouăle colorate copiilor, iar în anumite zone din Germania, cei mici cred în vulpița de Paște.

Iepurașul de Paşti este un simbol păgân, emblemă a fertilității, asociat de creștini cu aparițiile lui Iisus după Înviere. Iepurașul este menționat pentru prima data ca simbol pascal în Germania, in jurul anului 1590. În unele regiuni din această ţară se credea că iepurașul aduce ouăle roșii în Joia Mare şi pe cele colorate altfel în noaptea dinaintea Paștelui.

Iepurașul este un animăluț misterios din cele mai vechi timpuri. Încă din timpurile când oamenii trăiau in triburi, iepurașul a fost considerat o ființa nocturna, selenara, iar formele lui au fost întotdeauna comparate cu imaginile care se vad pe Luna. De exemplu, daca va uitați atent, cu siguranța o sa observați forma unui iepuraș sau macar urma lăbuțelor lui.

Printre alte simboluri ale Paștelui regăsim liliacul, expresie a purității, şi fluturele, a cărui ieșire din crisalidă în altă formă, ne aduce aminte de Învierea lui Iisus Hristos.

Paste Fericit!

Leave Comment