Cele mai frumoase locuri de vizitat în județul Brașov

Rezervația de urși din Zărnești

Rezervația adăpostește peste 70 de urși bruni europeni și un urs negru asiatic, salvați din situaţii de captivitate și chin. A fost construită în 2005 după ce a fost aprobată legea conform căreia devine ilegal să deții un urs în captivitate. Astfel au fost salvați o parte din urșii protejați de lege. Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, au mai fost aduși urși în sanctuar, ca urmare a închiderii unor grădini zoologice neconforme cu legislația europeană. Această rezervație poate fi vizitată sub reguli mai stricte decât într-o grădină zoologică, pentru că se axează mai mult pe protejarea animalelor și mai puțin pe vizitatori. Desigur, pentru vizitare este nevoie să achiți o taxă de intrare.

Castelul Bran

Cunoscut în întreaga lume drept Castelul lui Dracula, Bran este situat la doar 30 km de orașul Brașov. Castelul a început să fie conectat de Contele Dracula după ce Bram Stocker a descris în opera sa un castel, locuința lui Dracula, a cărui descriere semăna foarte bine cu acesta. Autorul romanului Dracula nu a călătorit niciodată în România, însă se pare că s-a documentat din cărți și scrieri despre zona Transilvaniei.

Cetatea Făgăraș

Încă o cetate minunată din județul Brașov poate fi găsită în municipiul Făgăraș. Fortificația datează din anul 1310, însă ca și alte cetăți, este construită pe locul unor cetăți mai vechi. Cetatea Făgăraș avea ca rol apărarea Transilvaniei de invaziile tătarilor. În 1599, cetatea a intrat în posesia lui Mihai Viteazul, care i-a dăruit-o soției sale și unde și-a adăpostit familia și tezaurul domnesc. Cetatea a fost folosită chiar și recent, în sistemul comunist, pe post de închisoare pentru prizonieri politici, între anii 1948 -1960. În perioada imediat următoare, cetatea a fost restaurată și conservată ca monument istoric. În prezent cetatea adăpostește Muzeul Țării Făgărașului.

Brașovul ca oraș

Orașul reședință are și el frumusețile sale. Piața Sfatului și Biserica Neagră sunt două dintre cele mai cunoscute obiective turistice din oraș și sunt amplasate în centrul Brașovului. Biserica Neagră a fost construită în secolele XIV – XV și și-a căpătat numele în urma unui incendiu în anii 1600 când pereții acesteia s-au înnegrit din cauza focului. Alături de asta mai sunt câteva obiective minunate în oraș, muntele Tâmpa are o rezervație naturală și este locul unde este amplasat numele orașului cu litere hollywoodiene. Strada sforii este cea mai strâmtă stradă din Europa, și te transpune într-un alt moment temporal.
Fă parte din această călătorie prin Transilvania și descoperă!

Leave Comment