Uşor accesibil din capitală, este destinaţia cea mai populară de vară şi de iarnă în rândul turiștilor, datorită numeroaselor sale atracţii. Frumoasa vale a râului Prahova este presărată cu numeroase staţiuni de munte ca Breaza, Sinaia, Azuga, Buşteni, Predeal, deschizând calea spre Braşov şi Poiana Braşov.
Sinaia – de asemenea cunoscută sub numele de Perla Carpaților, este renumită pentru liniștea pe care o oferă și pentru facilitătile de tratament și de schi, sania trasă de căi și bob. Cea mai spectaculoasă atracție turistică, nu doar în Sinaia, dar în întreagă vale a Prahovei, este Castelul Peleș. Construit la inițiativa primului rege al României, Carol I, Castelul a servit că reședința regală între anii 1883-1947. În 1948, Castelul a fost naționalizat de regimul comunist și a funcționat ca muzeu între anii 1953-1975 și din 1990 până în prezent. În 2007, Castelul a fost retrocedat majestății sale regelui Mihai I al României. Cu o suprafață de 3200 mp și 160 de camere, Castelul impresionează prin frumusețea și bogătia de ornamente interioare și decorațiuni. Castelul a găzduit una dintre cele mai valoroase colecții de pictură din Europa și o mare colecție de arme din secolele 14-17. Împreună cu Castelul Peleș, au fost construite mai multe clădiri, precum Castelul Pelisor, Garda, Economatul, casa de vanătoare, grajdurile, instalația electrică și vila Șipot.
Buşteni – situat la poalele muntelui Caraiman, staţiunea este punct de plecare către numeroase atracţii turistice, precum Crucea Eroilor de pe vârful Caraiman, Sfinxul, Babele şi Coștila.
Crucea Eroilor a fost construită între anii 1926-1928, la iniţiativa Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand I al României, în memoria eroilor căzuţi în timpul primului război mondial. Monumentul este unic datorită dimensiunii sale (28 m înălţime şi două braţe de 7 m fiecare), dar mai ales datorită altitudinii la care a fost construită (2291 m). Monumentul este listat în cartea recordurilor ca cea mai înaltă cruce din lume situată pe un vârf de munte.
Sfinxul este o piatră pe care natura a săpat-o în formă de faţă umană. Asemănarea sa cu marele Sfinx din Giza, din Egipt, precum şi faptul că au aceleaşi dimensiuni, au hrănit numeroase legende de-a lungul timpului.
Babele sunt formaţiuni sculptate în piatră de acţiunea factorilor geologici, modelând două figuri umane.
Echipa Ambient vă stă întotdeauna la dispoziție!